PRIOR-GEOMETRIE en het dynamisch proces.

Mijn vertrekpunt is dat er een "geheel" was, is, en altijd zal zijn.

Dat geheel kan niet vernietigd worden. Delen van het geheel kunnen echter wel allerlei andere vormen aannemen, het kan zich dus plaatselijk herstructureren.
Deze vormen (locale structuren) worden opgebouwd en worden terug afgebroken.
Het geheel is een dynamisch proces, dus het geheel is in een constante beweging.

Einstein veronderstelde dat er een soort 'pre-geometrie" (Prior-Geometry) was en dat daaruit een soort raamwerk (frame) kwam. Dat noemde hij 'spacetime' (dus het samenvoegen van ruimte en tijd = ruimte-tijd.). Voor hem was die spacetime echter en stabiele (vaste) structuur. Hij beschouwde tijd als een aparte dimensie (om berekeningen mogelijk te maken).
PRE-GEOMETRIE

In mijn theorie is deze Pre-Geometrie dus een gigantische ballon die heel de tijd beweegt. Het membraan is onbreekbaar. Ik noem dit ook spacetime doch zonder structuur.
Alle mogelijke vormen of structuren zijn potentieel aanwezig.
Verder stel ik dat dit onbreekbaar membraan zéér elastisch (uitrekbaar). Het kan bijna oneindig uitgetrokken worden. Dit membraan is in constante beweging (ripples) die je als oscillaties of golven kan zien, net zoals de zee golven heeft met dansende toppen en dalen.
Hier heerst dus continue beweging. Hier is dynamische "eenheid'.
Met Einstein en Hawking kunnen wij dit 'singulariteit' noemen. Hawking stelde dat alles begon bij een punt van eenheid (Point of Singularity), welnu onze ballon kun je ook zien als een abstract puntje of bolletje, puur
bestaande uit zijn begrenzing. In onze realiteit stellen wij dagelijks in miljarden fenomenen beweging vast ... dus die begrenzing (het space-tijd membraan) is dynamisch (kinetisch).
In religieuze termen kunnen wij dit God noemen en de Boeddhisten kunnen hierin de 'Tathagata Baarmoeder' zien. Deze God of baarmoeder is dus ongeslachtelijk (genderless) - dus zonder mannelijke of vrouwelijke dualiteit - én bevat het potentieel om zich te transformeren in alles wat "was, is en zal zijn".
Als totaliteit is dit "lege" membraan volume tijdloos.
In het Boeddhisme wordt gezegd: "Leegte is vorm, vorm is leegte".
Vergeet ook niet dat dit membraan twee kanten heeft: de binnenkant en de buitenkant. Op de tekening (als doorsnede) hiernaast kun je dat membraan als de zwarte lijn zien. A, B C en D zijn golven of pieken die op en af gaan. Wij zien ook dat er dus acties plaats hebben langs de twee zijdes van het spacetime membraan. Ik noem de ene kant hier het ROOD universum en de andere kant het BLAUW universum.
Zonder die scheur komt dit beeld echter overeen met ons idee van Prior-Geometrie
In de Quantum Mechanica wordt spacetime gezien als een chaotische - fuzzy - dynamiek die wordt geregeerd door Heisenberg Onzekerheid. Zoals je kan zien op het beeld (links) kan QM-spacetime echter SCHEUREN. In onze benadering kan dat niet.
Het spacetime membraan is onbreekbaar. Zonder die scheur komt dit beeld echter overeen met ons idee van Prior-Geometrie en met de bewegingen van de Spacetime laagjes in Holons.

Nu stelt zich de vraag hoe een ongeslachtelijk 'iets' dat bovendien 'leeg' is ons universum kon scheppen.

Hieronder zie je in een filmpje hoe dit gebeurt. Het is heel eenvoudig: Uit een chaotische spacetime worden op bepaalde plaatsen nieuwe zones gemaakt waarin ordening voorkomt. Als je dit beeld goed onthoudt is al de rest van deze website heel eenvoudig te begrijpen. ;-).
Nederlands© Dirk Laureyssens, 2002. All rights reserved.